***       Водещите вечерни новини       на 23 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 23 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руското посолство с остра реакция. Ген. Попов: Войната в Украйна не е за територии, а за това в какъв свят ще живеем


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 23 февруари   

 

Помощта за Украйна ще продължи, само че се работи по-бавно, в сравнение с е належащо. Това сподели в ефира на Дарик някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

Той изрази терзанията си по ненавременната реакция на Европа в тази комплицирана политическа конюнктура и прикани за по-решителни дейности на бъдещите европейски водачи.

„ Всъщност това не е война за териториите, това е война за света, в който ще живеем след войната “, уточни Попов.

Според него сега агресорът печели време за водене на своята вътрешна политика в интерес на войната.

***

От посолството са недоволни, че им се задават неприятни въпроси. Наричат го „ напън “ и „ интервенция във вътрешните работи “. Това е същото посолство, дето затвори черква в София, а посланичката сподели на почитателите си за коя българска партия да гласуват; също и държи сметка за паметниците – кои ще стоят и кои – не. 

Но въпросът за политическите пандизчии и евентуално насилствената гибел на Навални е „ интервенция във вътрешните работи “.

***

Посланикът на Руската федерация в Република България Елеонора Митрофанова бе извикана на среща в Министерството на външните работи във връзка гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални. На срещата се яви Валентин Солодкин, краткотрайно ръководещ посолството.

***

Но си го разрешават, тъй като на тази територия, която за улеснение назоваваме „ страна “, е цялостно с плазмодии и политически запъртъци, които просто не стават. За нищо не стават.  

Пълно е и с предатели, сътрудници и копейки, които ей по този начин си плуват на повърхността и си миришат безшумно и добродушно. 

Искате Шенген? Искате американските изтребители? А на сътрудниците ни кой и какво ще им подсигурява, че Шенгенското пространство няма да се изпълни с сътрудници на кгб, минали през Росенец – за по-напряко? Или на американците някой да подсигурява, че като ни доставят самолетите, цялостни със свръх-секретни технологии, няма баш главнокомандващият (ако не той, някой по-надолу по веригата, само че не изключвам и той лично) да занесе чертежите на самолетите, с в детайли изложение и фотоси на технологиите в кабинета на Мутрофанката? 

***

Габриел уточни, че съображение за това може да бъде фактът, че Руският културно-информационен център в София е във функционална връзка с Федералната организация по въпросите на общността на самостоятелните страни, така наречен " Россотрудничество ", а тя и ръководителят ѝ Евгений Примаков са в листата на глобените от Европейски Съюз. Управителят на Центъра е бил шеф на отдел в " Россотрудничество ".

***

„ Няма никакво подозрение, че зад убийството на някогашния съветски боен авиатор Максим Кузминов стои Москва ", оповестиха източници от испански служби за сигурност, представени от основаната в Нидерландия медия „ Москоу таймс ".

***

„ Виждаме, че има съгласие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Дали разбирателството ще стигне до това да отидем на предварителни избори, не мога да кажа. 

Мога да кажа, че има смисъл това държавно управление да съществува, единствено в случай че извършва целите и програмата си. 

Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи преценяват, че не желаят да извършват програмата, дано провокират предварителни избори “.

***

***

„ В оферти меморандум няма нищо толкоз скандално. Дискусията, стартирана от Делян Пеевски, загуби всякакво благовъзпитание и не води до добър резултат. 

Ние целим да има сполучливо ръководство на страната, което ще се случи през доста по-балансиран диалог “. 

Това съобщи зам-.председателят на Народното събрание Никола Минчев пред бТВ.

***

Показанията на брачната половинка на пребития треньор Румен Андонов бяха неведнъж прекъсвани от обвинения Васил Михайлов с реплики и мнения, предава Дарик.

Тя се разплака в правосъдната зала. А отбраната на обвинения продължава да твърди, че насилието на Михайлов постоянно е било предизвикано.

„ Как очаквате да се държи човек, който при всяко свое излизане се държи толкоз безочливо? Засегна се, че го нарекох създание. Той е извънредно самолюбив. Развесели се, когато се разплаках.

Явно е човек, който знае, че каквото и да направи, няма да получи нищо и ще продължи още веднъж ", сподели брачната половинка на пребития треньор – Марияна Николова.

***

***

Руските сили са напреднали още по на запад, откакто откриха надзор над украинския град Авдеевка, оповестиха от съветското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР